Hypnotherapie? Dit klinkt spannend, maar wat is het precies en hoe kan het mij helpen?

Begrijpelijk dat er nog enige scepsis en angst heersen rondom hypnose. Vaak baseren we ons beeld van hypnose op tv-shows waarin mensen de controle lijken te verliezen. Niets is minder waar. Het brein behoudt te allen tijde controle over wat als acceptabel en veilig wordt beschouwd.

Hypnose is een bewustzijnstoestand, vergelijkbaar met focus en concentratie, gecombineerd met diepe fysieke ontspanning. In hypnose werken we met het onderbewustzijn, het gedeelte van de hersenen dat fungeert als harde schijf waarin al onze informatie, overtuigingen en herinneringen zijn opgeslagen. Gebeurtenissen, trauma’s, aangeleerd gedrag en opgeslagen emoties uit het verleden beïnvloeden hoe we momenteel denken, voelen, ons gedragen en welke keuzes we maken.

Hypnotherapie, de therapeutische toepassing van hypnose, kan zowel lichamelijke als geestelijke klachten verminderen of zelfs volledig verhelpen. Hierdoor kunnen gedachten, gedragingen, emoties, aangeleerde patronen en systemen op een snelle, effectieve en blijvende manier worden herprogrammeerd. Denk hierbij aan het verminderen van stress, diverse angsten en verslavingen. Ook kan het helpen bij traumaverwerking, vergroten van zelfvertrouwen, aanpakken van ongewenste gewoontes, verminderen van diverse lichamelijke klachten of allergieën, verlichten van pijn, behalen van doelen en verbeteren van (sport)prestaties.

Door middel van hypnotherapie kunnen we het onderbewuste brein herprogrammeren, of te wel een ander aansturingsprogramma installeren. Zodat de effecten in het bewuste brein en directe beleving, als veel prettiger worden ervaren! Doorgaans voelen mensen zich na de therapie ontspannen, vrijer, rustiger, krachtiger en meer in vertrouwen!

Ontdek de verbazingwekkende kracht van hypnose en de mogelijkheden die het biedt!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wil jij geïnspireerd worden en op de hoogte blijven van nieuws en ontwikkelingen laat dan hier je mailadres achter