Jouw buitenwereld is een reflectie van je binnenwereld!

We weten dat ons brein is onderverdeeld in het bewustzijn (werkgeheugen) en het onderbewustzijn (de harde schijf)

Maar wist jij ook dat we van slechts 5% bewust zijn van ons gedrag, gedachten en gevoelens? Maar liefst 95% van onze gedachten, gevoelens en gedragingen gaan dus onbewust en worden aangestuurd door de automatische piloot, ons ‘persoonlijke besturingssysteem’. 

Ook is het onderbewustzijn het aansturingssysteem van onze lichaamsprocessen (temperatuur, hormoonbalans, allergieën, etc.) 

In ons onderbewustzijn liggen al je overtuigingen, herinneringen en het verhaal dat je over jezelf  bent gaan geloven opgeslagen. Ontstaan door situaties die je eerdere in je leven hebt meegemaakt, conditioneringen en opgeslagen emoties.

Bewustzijn (2)_1

Onze gedachten, gevoelens en vervolgens ons gedrag bepalen dus grotendeels onze realiteit. Als we invloed willen hebben op onze realiteit, het leven dat jij wenst, is het dus van wezenlijk belang dat we ons bewust worden van wat er in ons onderbewuste afspeelt. Sterker nog, als je jouw realiteit wilt veranderen is het belangrijk dat we invloed kunnen uitoefenen op deze onbewuste processen.

Als jij graag een nieuwe realiteit wilt creëren, oude patronen en overtuigingen die je niet meer helpen transformeren naar een helpend aansturingssysteem? Dan gaat Hypnose jou absoluut bij helpen!

Hypnotherapie, de therapeutische toepassing van Hypnose.

Hypnotherapie kan lichamelijke- en geestelijke klachten verminderden of zelfs volledig verhelpen.  

Door het toepassen van Hypnotherapie kun je het brein herprogrammeren en ben je in staat je onbewuste blokkades, overtuigingen, systemen en processen op te sporen en in je voordeel te transformeren. Snel, effectief en blijvend!

Herken jij;

& Angst, paniek, stress, onrust, ongewenste gevoelens, gewoontes of verslavingen

Onverklaarbare fysieke klachten, pijn of allergieën

 ‘Iets’ waardoor het nog niet lukt om jouw persoonlijke- en professionele groei of je sportprestaties naar een hoger plan tillen? 

Dat jij jezelf klein houdt, of er zijn sabotage mechanismen welke jou blokkeren in het maken van keuzes?

& Wil jij jouw (zelf)vertrouwen en het geloof in jezelf en het leven een boost geven?

& En meer vrijheid, plezier, geluk, voldoening, succes, gezondheid, focus en groei ervaren maar staan blokkades je in de weg?

Wat is hypnose?

Hypnose is afgeleid van het Griekse woord ‘hypnos’. Dit betekent ‘slaap’. Hoewel de staat van hypnose op slaap lijkt, toont EEG-onderzoek aan dat slaap en hypnose wel degelijk van elkaar verschillen. In slaap hebben onze hersenen een frequentie van 0,5 – 3Hz, Delta en in staat van Hypnose 3-8Hz, Theta.

Hypnose is een staat van bewustzijn wat je kunt vergelijken met focus, concentratie of trance, gecombineerd met diepe fysieke ontspanning. Alsof je in de auto zit en je ineens beseft dat je een deel van de rit bewust hebt gemist. Maar wel onbewust bent doorgereden. Je onderbewustzijn heeft dat deel van de rit ondertussen gewoon opgelet, gasgeven en gestuurd, op de automatische aansturing.

De hersenfrequentie (Theta, 3-8Hz), waarin de hersenen zich in staat van Hypnose bevinden, biedt de mogelijkheid om te werken met het onderbewustzijn, waardoor gedachten, gedrag, emoties, patronen, conditioneringen en systemen snel, effectief en blijvend kunnen worden veranderd/ ge-herprogrammeerd en dus getransformeerd!

Tijdens hypnotherapie gebruiken we ontspanningstechnieken , voorstellingsvermogen (visualisatie) van beelden en gevoelens. Wetenschappelijke onderzoeken hebben aangetoond dat hypnose een krachtig en effectief middel is in therapieën en coaching.

Als je onder hypnose gaat, heb je daar zelf de volledige regie over en die regie houd je ook tijdens de gehele sessie!

Er heerst helaas (nog) een bepaalde sceptische lading of angst over Hypnose. Ik kan me best wel voorstellen waarom;
Hypnose is natuurlijk onder andere bekend vanuit shows en entertainment. Waar mensen in hypnose als kippen over het podium gaan. Super vermakelijk show-element uiteraard, maar deze controle uit handen geven, dat wil je natuurlijk niet én al helemaal niet in een setting waar je je kwetsbaar opstelt omdat je blokkerende overtuigingen, blokkades of problemen wilt oplossen.

Nu is het zo dat als je niet wilt dat het gebeurt dat je als een kip over een podium gaat, dan gebeurt dat ook niet. Je brein bepaald altijd wat acceptabel is voor jou. Een Hypnotherapeut kan dan ook nooit misbruik maken van een situatie.
In Hypnotherapie of -coaching waar we de techniek van hypnose inzetten voel je, wanneer je in hypnose bent, juist veel meer controle, rust/ontspanning en zekerheid/vertrouwen.

Met hypnose kunnen we een ander aansturingsprogramma installeren op diverse niveau`s en voor verschillende issues. Zodat de effecten in het bewuste brein en de directe beleving, als veel prettiger worden ervaren!

DSC00218

Wil jij geïnspireerd worden en op de hoogte blijven van nieuws en ontwikkelingen laat dan hier je mailadres achter