Optimaal presteren is te leren!


“Believe in yourself is the first secret to succes”

~ Ralph Waldo Emerson.

We zijn té gebrand om te presteren, leggen de lat voor onszelf steeds hoger, verwachtingen zijn hoog gespannen en presteren onder toeziend oog van andere mensen levert de nodige spanning op. Het geloof en vertrouwen in onszelf daalt. 
Getrainde en bevestigde vaardigheden alleen bieden geen garantie voor succes.  Uit wetenschappelijk onderzoek is gebleken dat mensen onder hoge mentale druk vreemde dingen kunnen doen. We vallen terug in automatische patronen en presteren onder eigen niveau.” 
~ Milou Aten 
( Citaat uit afstudeerscriptie 2012. 
“Mentale processen bij ruiters.”)

Is het voor jou herkenbaar?

& Dat je thuis significant beter rijdt dan in een wedstrijdsituatie? 
& Jij je onzeker voelt als je mensen je bekijken? 
& Je altijd een blijft steken op een bepaalde score of plaatsing. Wat vind jij jezelf waard?
& Je angst ervaart, bijvoorbeeld door een val, blessure, trauma of als je wilt presteren? Je hierdoor het vertrouwen en plezier kwijt bent geraakt?
& Jij jezelf betrapt op andere, belemmerende gedachten op het moment dat er iets anders dan een ‘normale’ training op het programma staat? 
& Je gedachten herkent in de trend van; ‘Ik kan het niet’ ‘Ik ben niet goed genoeg’ ‘Wat als… ‘ ‘Als het maar lukt’ ‘Als ik de juiste afstand maar rijdt’ ‘Als die lijn/ oefening/ onderdeel maar goed gaat’ ‘Wat doe ik hier eigenlijk’? Enzovoorts.
Je (onbewust) afwijkt van je plan. 
& Jij minder controle over je lichaam hebt door allerlei fysiologische reacties die spanning te weeg brengen? 
Je hierdoor ook je hele focus en concentratie verliest? 
& Je door een blessure of break moeilijk weer in het ritme komt. 

Dit is zonde, want deze, voor vele sporters herkenbare aspecten beïnvloeden je prestatie niet positief en vermindert het plezier in de sport. Het goede nieuws is dat ze trainbaar en dus oplosbaar zijn! Ik kan je helpen om je technische en mentale vaardigheden te vergroten zodat je plezier en motivatie groeit en je sportprestaties verbeteren!

Ben jij de sporter die zichzelf op een dieper niveau wil leren kennen, inzicht wil krijgen in terugkerende patronen en overtuigingen én deze wil transformeren naar krachtige en helpende aansturingssystemen? Wil jij angsten aanpakken, meer focus, vertrouwen en geloof in eigen kunnen gaan ervaren? Jouw technische vaardigheden leren visualiseren en daardoor verbeteren? Wil jij meer inzicht in welke leerstijlen, trainingsstijlen er goed bij jouw persoonlijkheid passen?

Kijk dan eens naar mijn programma Jij Next Level! Een uitgebreid online programma en persoonlijke 1:1 begeleiding, die jou dichter bij jezelf brengt en zo jouw sportprestaties naar een Next level brengen! 

Wil jij 1 specifiek thema aanpakken, kijk dan eens naar het Hypnose aanbod!

Hypnose kan snel, krachtig en effectief helpen bij het verbeteren van sportprestaties door het her- programmeren van je mindset of je af te helpen van angstgedachten en -gevoelens.

Door, in hypnose toegang te krijgen tot het onderbewustzijn, kunnen beperkende overtuigingen, angst en negatieve patronen worden getransformeerd tot een positieve en ondersteunende mindset. 

Sporters kunnen hun zelfvertrouwen vergroten, concentratievermogen en focus versterken, stress verminderen en prestatieblokkades oplossen. 

Hypnose kan ook gebruikt worden om visualisatietechnieken te versterken, waardoor sporters in staat zijn om hun prestaties in gedachten te trainen en zo hun vaardigheden te verbeteren.

Met hypnose kunnen sporters hun potentieel volledig benutten en hun sportieve doelen bereiken.

Klik hier om de website van Equi Forma te bekijken, mijn eerdere onderneming, waar ik me jarenlang professioneel bezighield met het veelvuldig trainen van sportpaarden, het verzorgen van lessen & clinics en de sportpsychologische begeleiding van ruiters.

Pim

Wil jij geïnspireerd worden en op de hoogte blijven van nieuws en ontwikkelingen laat dan hier je mailadres achter